Продајом слика помажу дјеци обољелој од карцинома

Ц. М.
Продајом слика помажу дјеци обољелој од карцинома

Бањалука - Поставка "Умјетност за хуманост" отворена је у Банском двору Културном центру у Бањалуци, а већ прве вечери продата је слика вриједна 500 и резервисано пет умјетнина које коштају око 1.500 КМ.

Изложба је отворена у четвртак увече, а посјетиоци имају прилику да бирају између педесетак дјела реномираних умјетника по цијенама од 100 до 500 КМ и тиме директно помогну у прикупљању новца за малишане обољеле од малигних болести. Акцију је организовало Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра РС", а предсједник Удружења Рада Вјештица на отварању је захвалила за подршку умјетницима који су донирали слике, пријатељима и спонзорима.

- Овакве манифестације промовишу хуманост и скрећу пажњу на проблеме са којима се сусрећу обољела дјеца - поручила је Вјештица и подсјетила да ће прикупљени новац бити уплаћен малишанима који се лијече на Одјељењу хематоонкологије у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Поставка ће бити отворена до краја јуна, а међу умјетницима који су донирали слике је и кустос у Музеју РС Ђурђица Бјелошевић која је истакла да се изложена дјела могу сврстати у широку лепезу мотива, колорита и димензија.

Хуманитарну акцију су, осим Банског двора и Музеја РС, подржали и компанија "м:тел", Министарство просвјете и културе РС и Градска управа Бањалука.

- Подршка изложби је наш мали допринос бољим условима, животу и лијечењу дјеце обољеле од малигнитета - истакла је портпарол "м:тела" Милица Стојаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана