Пришли да га легитимишу, па га частили вечером: Хуманиста Љубиша Шљивић о доживљају из Бањалуке

ГС
Foto: Скриншот

Хуманиста Љубиша Шљивић који пјешачи 850 километара од Задра до Крагујевца са циљем да помогне лијечење четворогишњег Илије Милановића оставља траг у сваком мјесту кроз који прође, али и носи из њих лијепе успомене.

Своја искуства са хуманог путешествија дијели на фејсбук страници Дневник једног бициклисте.

Тако је са својим пратиоцима подијелио и једно од пријатних изненађења из Бањалуке у коју је стигао за викенд, након 22 дана пјешачења.

Наиме, Шљивић је шетајући кроз Бањалуку, фотографисао симболе града на Врбасу. Када је из мрака фотографисао Палату предсједника Републике Српске пришао му је полицијски службеник и тражио документа.

Наводи да им је показао пасош и објаснио да пјешачи од Задра до Крагујевца за лијечење дјечака. Након тога полицијски службеник га је упитао да ли је гладан и одвео га на вечеру уз коју су разговарали.

Закључује да су полицијски службеници Миланко и Зоран изузетно професионални и да су обиљежили дивну причу за крај боравка у Бањалуци.

Овај хуманистра је на пола пута, а својим корацима жели да помогне лијечење маленог Илије из Косјерића да на направи први корак.

На својим патикама исписао је и број на који се може помоћи лијечење Илије Милановића који од рођења има проблем са кичменом мождином. Довољно је послати смс поруку 856 на број 3030 и бити дио ове хумане акције.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана