Ко добија доживотно бесплатне аутобуске карте у Бањалуци?

Катарина Шапоња
Ко добија доживотно бесплатне аутобуске карте у Бањалуци?

БАЊАЛУКА - Бесплатне карте за јавни превоз данас је добило 1.500 бањалучких пензионера и особа старијих од 65 година.

Карте најстаријим суграђанима уручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у Спортској дворани "Борик", а до 1. маја ову подршку града ће добити још 1.500 пензионера.

Градоначелник је замолио за стрпљење, јер од тренутка пријаве до саме израде карте потребно је око двије седмице.

-План је да доживотне бесплатне карте дијелимо током маја и јуна, а од јула и карте пријатељства за наше пензионере - истакао је Станивуковић.

Право на пријаву имају и особе које су пензионисане у мају и јуну, а једина је Бањалука у региону која има овакву подршку за своје грађане.

-Драго ми је да смо дочекали још један овакав догађај и желим да честитам свим пензионерима - рекао је Станивуковић и истакао како град не дијели једнократну помоћ, него даје доживотну подршку. 

Координаторка овог пројекта, Тања Палачковић, рекла је како је задовољма што је градоначелник ову идеју спровео у дјело.

-Ова иницијатива је једна од историјских што се тиче нашег рада и желим да заживи како у Републици Српској, тако и у Босни и Херцеговини - истакла је она. 
Дугогодишњи бањалучки пензионер, Ђурашин Бошњак, изразио је захвалност градској управи што су уложили труд да се постарају о најстаријој популацији, те им тиме омогуће лакши и бољи живот.

- Ове карте ће нам добро доћи, јер је битан сваки динар који уштедимо - казао је Бошњак те додао како сматра да су то и заслужили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана