Prišli da ga legitimišu, pa ga častili večerom: Humanista Ljubiša Šljivić o doživljaju iz Banjaluke

GS
Foto: Skrinšot

Humanista Ljubiša Šljivić koji pješači 850 kilometara od Zadra do Kragujevca sa ciljem da pomogne liječenje četvorogišnjeg Ilije Milanovića ostavlja trag u svakom mjestu kroz koji prođe, ali i nosi iz njih lijepe uspomene.

Svoja iskustva sa humanog putešestvija dijeli na fejsbuk stranici Dnevnik jednog bicikliste.

Tako je sa svojim pratiocima podijelio i jedno od prijatnih iznenađenja iz Banjaluke u koju je stigao za vikend, nakon 22 dana pješačenja.

Naime, Šljivić je šetajući kroz Banjaluku, fotografisao simbole grada na Vrbasu. Kada je iz mraka fotografisao Palatu predsjednika Republike Srpske prišao mu je policijski službenik i tražio dokumenta.

Navodi da im je pokazao pasoš i objasnio da pješači od Zadra do Kragujevca za liječenje dječaka. Nakon toga policijski službenik ga je upitao da li je gladan i odveo ga na večeru uz koju su razgovarali.

Zaključuje da su policijski službenici Milanko i Zoran izuzetno profesionalni i da su obilježili divnu priču za kraj boravka u Banjaluci.

Ovaj humanistra je na pola puta, a svojim koracima želi da pomogne liječenje malenog Ilije iz Kosjerića da na napravi prvi korak.

Na svojim patikama ispisao je i broj na koji se može pomoći liječenje Ilije Milanovića koji od rođenja ima problem sa kičmenom moždinom. Dovoljno je poslati sms poruku 856 na broj 3030 i biti dio ove humane akcije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana