Oдређени производи у трговинама у Српској ускоро по значајно нижим цијенама

ГС
Oдређени производи у трговинама у Српској ускоро по значајно нижим цијенама

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас грађанима да ће се ускоро на рафовима трговаца у Републици Српској појавити одређен број производа по значајно нижим цијенaма.

Вишковић је данас у Бањалуци, заједно са министром трговине и туризма Денисом Шулићем, разговарао са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача на тему могућности проширења кампање "Друштвено одговорно", у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима, пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Републици Српској.

Произвођачи

спремни да спусте марже

-Одзив на данашњи састанак представника трговаца, добављача и домаћих произвођача био је велики и на састанку је исказано опредјељење свих учесника за учешће у кампањи снижавања цијена појединих производа - саопштено је из Бироа владе за односе с јавношћу.

Премијер је исказао велику захвалност на брзој реакцији произвођача, дистрибутера и трговачких ланаца из Српске, те су данас имали састанак на тему да, по угледу на земље из окружења, и Српска има одређени број производа по сниженим цијенама.

- Они су безрезервно подржали иницијативу предсједника Српске Милорада Додика да направимо списак производа, основних животних намирница. Да ли ће то бити 20, 30 и више производа, то ћемо видјети на основу броја произвођача који су се одазвали на наш позив - рекао је Вишковић.

Истакао је да ће телефонски бити контактиран и одређени број трговачких ланаца, дистрибутера и произвођача који из неких разлога нису били у позицији да присуствују данашњем састанку.

- С нама су били и људи из „Неопланте” из Србије. И они су показали спремност да учествују у овој акцији - нагласио је Вишковић.

Нагласио је да ће и медијски бити презентовани они трговински ланци који ће имати те производе на својим рафама, а исто тако то ће бити видно обиљежено.

- Већина произвођача је рекла да ће те производе да дају са „нула” маржом, што значи да ће заиста ти производи бити значајно повољнији него што је сада - најавио је Вишковић.

Подвукао је да ће се о овој теми разговарати и када буде завршена социјална карта у Српској, да можда буду и специјалне картице за одређене врсте корисника, као што су пензионери, борци и тако даље, који ће у континуитету производе у овим трговинским ланцима моћи да набављају по знатно нижим цијенама.

Денис Шулић изјавио је данас да ће наредних дана са произвођачима бити дефинисано који су то артикли чијих маржи ће се одрећи и у којим ће маркетима бити.

-Јефтинији производи ће се наћи само у оним маркетима који су дио ове кампање. Остали маркети ће имати марже производа које су имали и у претходном периоду - рекао је Шулић.

Он је подсјетио да је ово други корак кампање "Друштвено одговорни", која је са премијером Српске Радованом Вишковићем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком покренута у јуну, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Шулић је захвалио свима који су данас присуствовали састанку.

Директор продаје компаније "Нелт" из Источног Сарајева Мирсад Бекташевић каже да је дужност и обавеза ове компаније да подржи овакве активности.

-Волио бих да овога буде више. Идемо, ја бих рекао, на више од 50 артикала, за то имате нашу подршку - рекао је Бекташевић.

Директор маркета "Зворничанка" Нинослав Рашковић рекао је да је ова компанија два мјесеца пружала подршку кампањи "Друштвено одговорни".

- Одлучили смо да подржимо активности са проширивањем броја артикала и за просљеђивање производа на полице до крајњих потрошача са нула одсто марже - рекао је Рашковић.

Директор компаније "Сава Семберија" Стево Филиповић рекао је да ће у пуном капацитету подржати ову акцију.

- Биће одређено који производи ће бити са наше стране обезбијеђени без марже и према крањем купцу бити прослијеђени кроз ланце маркета - навео је Филиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана