Određeni proizvodi u trgovinama u Srpskoj uskoro po značajno nižim cijenama

GS
Određeni proizvodi u trgovinama u Srpskoj uskoro po značajno nižim cijenama

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas građanima da će se uskoro na rafovima trgovaca u Republici Srpskoj pojaviti određen broj proizvoda po značajno nižim cijenama.

Višković je danas u Banjaluci, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem, razgovarao sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača na temu mogućnosti proširenja kampanje "Društveno odgovorno", u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Proizvođači

spremni da spuste marže

-Odziv na današnji sastanak predstavnika trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača bio je veliki i na sastanku je iskazano opredjeljenje svih učesnika za učešće u kampanji snižavanja cijena pojedinih proizvoda - saopšteno je iz Biroa vlade za odnose s javnošću.

Premijer je iskazao veliku zahvalnost na brzoj reakciji proizvođača, distributera i trgovačkih lanaca iz Srpske, te su danas imali sastanak na temu da, po ugledu na zemlje iz okruženja, i Srpska ima određeni broj proizvoda po sniženim cijenama.

- Oni su bezrezervno podržali inicijativu predsjednika Srpske Milorada Dodika da napravimo spisak proizvoda, osnovnih životnih namirnica. Da li će to biti 20, 30 i više proizvoda, to ćemo vidjeti na osnovu broja proizvođača koji su se odazvali na naš poziv - rekao je Višković.

Istakao je da će telefonski biti kontaktiran i određeni broj trgovačkih lanaca, distributera i proizvođača koji iz nekih razloga nisu bili u poziciji da prisustvuju današnjem sastanku.

- S nama su bili i ljudi iz „Neoplante” iz Srbije. I oni su pokazali spremnost da učestvuju u ovoj akciji - naglasio je Višković.

Naglasio je da će i medijski biti prezentovani oni trgovinski lanci koji će imati te proizvode na svojim rafama, a isto tako to će biti vidno obilježeno.

- Većina proizvođača je rekla da će te proizvode da daju sa „nula” maržom, što znači da će zaista ti proizvodi biti značajno povoljniji nego što je sada - najavio je Višković.

Podvukao je da će se o ovoj temi razgovarati i kada bude završena socijalna karta u Srpskoj, da možda budu i specijalne kartice za određene vrste korisnika, kao što su penzioneri, borci i tako dalje, koji će u kontinuitetu proizvode u ovim trgovinskim lancima moći da nabavljaju po znatno nižim cijenama.

Denis Šulić izjavio je danas da će narednih dana sa proizvođačima biti definisano koji su to artikli čijih marži će se odreći i u kojim će marketima biti.

-Jeftiniji proizvodi će se naći samo u onim marketima koji su dio ove kampanje. Ostali marketi će imati marže proizvoda koje su imali i u prethodnom periodu - rekao je Šulić.

On je podsjetio da je ovo drugi korak kampanje "Društveno odgovorni", koja je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom pokrenuta u junu, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Šulić je zahvalio svima koji su danas prisustvovali sastanku.

Direktor prodaje kompanije "Nelt" iz Istočnog Sarajeva Mirsad Bektašević kaže da je dužnost i obaveza ove kompanije da podrži ovakve aktivnosti.

-Volio bih da ovoga bude više. Idemo, ja bih rekao, na više od 50 artikala, za to imate našu podršku - rekao je Bektašević.

Direktor marketa "Zvorničanka" Ninoslav Rašković rekao je da je ova kompanija dva mjeseca pružala podršku kampanji "Društveno odgovorni".

- Odlučili smo da podržimo aktivnosti sa proširivanjem broja artikala i za prosljeđivanje proizvoda na police do krajnjih potrošača sa nula odsto marže - rekao je Rašković.

Direktor kompanije "Sava Semberija" Stevo Filipović rekao je da će u punom kapacitetu podržati ovu akciju.

- Biće određeno koji proizvodi će biti sa naše strane obezbijeđeni bez marže i prema kranjem kupcu biti proslijeđeni kroz lance marketa - naveo je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana