Наставља се градња карго центра

М. Л.
Наставља се градња карго центра

Бањалука - Бањалучки аеродром требало би да ускоро добије карго центар, с обзиром на то да су представници “Аеродрома РС” и извођач радова јуче потписали споразум о наставку изградње тог објекта.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић истакао је након јучерашње посјете бањалучком аеродрому да је веома задовољан резултатима постигнутим у протеклом периоду и додао да се увелико ради на реализацији планова за ову годину.

- Потписани споразум омогућиће наставак изградње карго објекта. У прошлој години евидентирано је око 35.000 путника, што је значајан раст у односу на 20.000 из 2017. године, а према нашим процјенама, реално је очекивати да до краја ове године имамо 200.000 путника на бањалучком аеродрому - рекао је Трнинић, нагласивши да је са ирском компанијом “Рајанер” успостављена изузетно добра сарадња.

Он је подсјетио да “Рајанер”, осим постојеће три дестинације, на прољеће уводи и четврту ка Берлину, те да већ за јесен припремају изненађења када је ријеч о ваздушном саобраћају у Српској.

- Увелико преговарамо и са једном руском компанијом и све смо ближе договору да већ од прољећа крену први летови ка Москви. Са агенцијом “Контики” смо се договорили за љетну сезону о два чартер лета седмично за Анталију и један до Грчке, највјероватније до Атине. Преговарамо и за летове до Тивта - рекао је Трнинић и додао да је неопходно у наредном периоду проширивати капацитете бањалучког аеродрома.

Вршилац дужности директора “Аеродрома РС” Зоран Ињац истакао је значај подршке Владе РС у свим активностима које ово предузеће реализује.

- Аеродром се не задовољава само развојем путничког саобраћаја. Потписали смо уговор о наставку изградње карго објекта, јер је Бањалука позиционирана тако да има пуну могућност за развој и ове врсте саобраћаја - рекао је Ињац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана