"Јумко" у Дрвару почео са пробним радом, 80 жена на обуци

Срна
"Јумко" у Дрвару почео са пробним радом, 80 жена на обуци

ДРВАР - Погон за производњу конфекције врањанског "Јумка" почео је са радом у Дрвару и покретање ове производње од великог је значаја за Дрвар, рекла је начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Појаснила је да је ријеч о пробном раду радница које се уједно и обучавају за рад у овом погону.

- Обука ће трајати три мјесеца, а 80 жена је потписало уговоре о пробном раду. До краја мјесеца се очекује да ће бити запослено још двадесет жена и с тим комплетирати производни технолошки циклус - рекла је Рунићева.

Она је истакла да је обука у овом производном погону почела по договору и обећању предсједника Србије Александра Вучића приликом његове посјете Дрвару у септембру прошле године.

- Ово је директна помоћ женама да остваре бар минималне услове за егзистенцију, а индиректна буџету општине Дрвар, као и буџетским и ванбуџетским фондовима Ливањског кантона и Федерације јер ће се овим запошљавањем повећати и приходи по основу уплате пореза и доприноса -  рекла је Рунићева.

Захвалила је Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који се брину о Дрвару и његовим становницима, те додала да без Србије и Српске живота нема за Србе у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана