Јовић: Зграда Градске управе Бијељина мора да има прилаз за лица са инвалидитетом

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Градска управа Бијељина још није обезбиједила прилаз својој згради за лица са инвалидитетом и то мора бити учињено што прије у овој години, рекао је Срни Милорад Јовић, технички секретар коалиције "Колоси" која окупља 13 удружења лица из ове категорије.

Он је указао да је међу новоизабраним одборницима у Скупштини града и лице које користи инвалидска колица, па се поставља питање како ће присуствовати сједницама.

"Не дозвољамо да неко носи некога у инвалидским колицима, то је понижавајуће, јер особа са инвалидитетом може да се креће, уколико обезбиједите услове који су неопходни у 21. вијеку", истакао је Јовић.

Он је напоменуо да су из Градске управе до сада добијали одговор да је зграда у којој се налазе под заштитом, што, сматра Јовић, није сметња да се испуни законска обавеза и омогући прилаз без препрека за лица за инвалидитетом и друге тешко покретне особе, какви одавно постоје у многим објектима у свијету.

Јовић је навео да се на спрату у згради Градске управе налазе канцеларије градоначелника и предсједника Скупштине града, као и сала у којој се одржавају пријеми и сједнице.

Он је рекао да ће "Колос", који има чланство од 2.750 лица са инвалидитетом, приоритетно тражити да Градска управа Бијељине овим особама омогући приступачност.

Јовић каже да је на њихово раније захтијевање Дом здравља у Бијељини уградио лифт за прилаз лицима са инвалидитетом, омогућен је прилаз без архитектонских баријера Градском парку, а све новоуређене улице имају оборене ивичњаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана