Још пет дана конкурс за школовање за пилота хеликоптера

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске саопштило је да заинтересовани кандидати имају још пет дана да се пријаве на конкурс за школовање на Војној академији Србије, студијски програм Војно ваздухопловство-пилот хеликоптера.

У саопштењу се подсјећа да је МУП објавио јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране Министарства одбране Србије, студијски програм Војно ваздухопловство-пилот хеликоптера.

"Заинтересовани кандидати имају још пет дана да се пријаве на јавни конкурс, имајући у виду да рок за пријаву истиче у петак, 22. марта", наводи се у саопштењу.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу који је објављени у дневном листу "Глас Српске", а може се наћи и на интернет страници МУП-а www.mup.vladars.rs.

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела, гдје први дио селекције реализује МУП Српске, а други и трећи дио селекције кандидата вршиће се на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Током процеса селекције врши се и безбједносна провјера кандидата.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.

Све потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници МУП-а Републике Српске и путем броја телефона 051/330-801.

Одабарани кандидати ће, након заршеног школовања на Војној академији у Србији, бити распоређени у МУП Српске. /крај/нб/аб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана