Još pet dana konkurs za školovanje za pilota helikoptera

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je da zainteresovani kandidati imaju još pet dana da se prijave na konkurs za školovanje na Vojnoj akademiji Srbije, studijski program Vojno vazduhoplovstvo-pilot helikoptera.

U saopštenju se podsjeća da je MUP objavio javni konkurs za izbor do pet kandidata iz građanstva za upućivanje na školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Srbije, studijski program Vojno vazduhoplovstvo-pilot helikoptera.

"Zainteresovani kandidati imaju još pet dana da se prijave na javni konkurs, imajući u vidu da rok za prijavu ističe u petak, 22. marta", navodi se u saopštenju.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove koji su navedeni u konkursu koji je objavljeni u dnevnom listu "Glas Srpske", a može se naći i na internet stranici MUP-a www.mup.vladars.rs.

Selekcija i izbor kandidata sastoji se iz tri dijela, gdje prvi dio selekcije realizuje MUP Srpske, a drugi i treći dio selekcije kandidata vršiće se na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Selekcija će uključivati provjere znanja iz matematike i provjeru fizičkih sposobnosti kandidata, te psihološku i medicinsko-zdravstvenu procjenu.

Tokom procesa selekcije vrši se i bezbjednosna provjera kandidata.

Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje utvrđuje MUP Srpske.

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici MUP-a Republike Srpske i putem broja telefona 051/330-801.

Odabarani kandidati će, nakon zaršenog školovanja na Vojnoj akademiji u Srbiji, biti raspoređeni u MUP Srpske. /kraj/nb/ab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana