Источно Ново Сарајево: Ако буде потребе, сезона гријања до 1. маја

Срна
Источно Ново Сарајево: Ако буде потребе, сезона гријања до 1. маја

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Предузеће “Топлана” у Источном Новом Сарајеву редовно испоручује топлотну енергију корисницима а, уколико буде потребе, сезона гријања ће бити продужена до 1. маја, рекао је Срни директор предузећа Бојан Лубура.

Он је навео да су сви запослени у котловници предузећа “Топлане” у Источном Новом Сарајеву на својим радним мјестима, како би својим корисницима обезбиједили редовну испоруку топлотне енергије.

Лубура каже да се рад у котловници одвија у смјенама, а да се обилазак подстаница, који се врши под заштитном опремом, због ограниченог кретања одвија једном дневно.

Он је посебно нагласио значај ложача, који су дефицитаран кадар у овом послу, објаснивши да би били у великом проблему када би се њима нешто десило посебно у току сезоне, јер други не би знали да упале котао и раде око њега.

“Испорука топлотне енергије за сада иде уредно током цијелог дана, од 6.00 до 22.00 часа. Ми званично треба да гријемо до 15. априла, а ако буду ниска температура испоруку топлотне енергије продужићемо до 1. маја јер наши корисници сада највише времена проводе у становима”, рекао је Лубура.

“Топлана” тренутно загријава 58.000 метара квадратних, од чега је 500 станова, а остало пословни простори, институције, Дом здравља, зграда општине, школе.

Лубура је похвалио становништво које у великом броју редовно измирује своје обавезе, додајући да то једним дијелом чине и буџетски корисници.

Цијена гријања за становништво са ПДВ-ом за 12 мјесеци износи 1,47 КМ, а за пословне просторе и институције са ПДВ-ом током године 2,56 КМ.

Корисници могу своје рачуне платити у пословној згради “Топлане” у којој један административни радник прима странке до 12.00 часова. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана