Istočno Novo Sarajevo: Ako bude potrebe, sezona grijanja do 1. maja

Srna
Istočno Novo Sarajevo: Ako bude potrebe, sezona grijanja do 1. maja

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Preduzeće “Toplana” u Istočnom Novom Sarajevu redovno isporučuje toplotnu energiju korisnicima a, ukoliko bude potrebe, sezona grijanja će biti produžena do 1. maja, rekao je Srni direktor preduzeća Bojan Lubura.

On je naveo da su svi zaposleni u kotlovnici preduzeća “Toplane” u Istočnom Novom Sarajevu na svojim radnim mjestima, kako bi svojim korisnicima obezbijedili redovnu isporuku toplotne energije.

Lubura kaže da se rad u kotlovnici odvija u smjenama, a da se obilazak podstanica, koji se vrši pod zaštitnom opremom, zbog ograničenog kretanja odvija jednom dnevno.

On je posebno naglasio značaj ložača, koji su deficitaran kadar u ovom poslu, objasnivši da bi bili u velikom problemu kada bi se njima nešto desilo posebno u toku sezone, jer drugi ne bi znali da upale kotao i rade oko njega.

“Isporuka toplotne energije za sada ide uredno tokom cijelog dana, od 6.00 do 22.00 časa. Mi zvanično treba da grijemo do 15. aprila, a ako budu niska temperatura isporuku toplotne energije produžićemo do 1. maja jer naši korisnici sada najviše vremena provode u stanovima”, rekao je Lubura.

“Toplana” trenutno zagrijava 58.000 metara kvadratnih, od čega je 500 stanova, a ostalo poslovni prostori, institucije, Dom zdravlja, zgrada opštine, škole.

Lubura je pohvalio stanovništvo koje u velikom broju redovno izmiruje svoje obaveze, dodajući da to jednim dijelom čine i budžetski korisnici.

Cijena grijanja za stanovništvo sa PDV-om za 12 mjeseci iznosi 1,47 KM, a za poslovne prostore i institucije sa PDV-om tokom godine 2,56 KM.

Korisnici mogu svoje račune platiti u poslovnoj zgradi “Toplane” u kojoj jedan administrativni radnik prima stranke do 12.00 časova. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana