Исправљена грешка на споменику погинулим борцима

М. Л.
Исправљена грешка на споменику погинулим борцима

Бањалука - Након што је "Глас Српске" објавио текст да је у бањалучком насељу Лауш умјесто имена хероја на споменик уклесано име његовог живог брата, грешка је у петак исправљена.

На споменику у дворишту цркве на Лаушу, умјесто имена Гордона Ајдера, који је погинуо спасавајући саборца, било је уклесано име његовог брата Горана. Споменик је требало да буде откривен 19. октобра.

- Грешка је исправљена. С обзиром на то да споменик још није завршен, нисмо га преузели и сигурно је да бисмо грешку која се поткрала отклонили на вријеме - казао је у петак предсједник Предсједништва Борачке организације Бањалука Горан Рогић.

Катастрофална грешка, која се, како тврде надлежни, поткрала, отворила је ране мајке Анђе и оца Војислава који су се с тугом на лицима присјетили посљедњих ријечи њиховог првенца.

- Одох ја мама у рат. Не могу да гледам да мој отац и другари труну у рову, да ти мајко и брат немате шта да једете, а ја да студирам - казао је Гордон прије него што је дао живот за РС. 

Грешку на споменику случајно је примијетио његов брат Горан док је шетао са сином поред цркве и казао да је срамота да челници немају времена да провјере име и презиме борца који је одликован више пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана