Грађани Српске пазаре оно што су раније мјеркали

Јана Кезић
Грађани Српске пазаре оно што су раније мјеркали

БАЊАЛУКА - Излози бутика широм Српске облијепљени су натписима о попустима и до 70 одсто, а талас снижења увелико празни полице у радњама због чега су задовољни продавци, али и купци који по много приступачнијим цијенама могу себи да приуште жељени комад одјеће.

И док су у европским метрополама велика снижења купце мамила још у децембру, почетак фебруара је, како кажу домаћи трговци, идеално вријеме да након празничних дана свако изабере нешто по нижим цијенама.

Из “Азела,” који има радње широм Српске поручују да снижења иду и до 70 одсто, те истичу да су гужве велике.

- Уочљиво је да људи више долазе у куповину. Примјећујемо да мајке дођу да себи нешто купе, а онда на касу донесу хрпу ствари за дјецу - поручили су из ове радње. Додали су да имају много ствари које су приступачне скоро сваком купцу, па се тако женски капути могу пронаћи и за 14 марака.

У спортској радњи “Јувента урбан” кажу да снижења иду до 30 одсто, те да купци највише користе прилику да пазаре јакне чије цијене се крећу од 200 марака.

- Људи углавном на то снижење чекају неку додатну акцију викендом или празником и управо тада буде највећа потражња - навели су у овој радњи.

Из бутика “Страдивариус” у Бањалуци поручују да је тренутно у току посљедњи круг сезонских снижења које је ишло и до 70 одсто.

- Поприличне су гужве и много ствари и величина је пробрано. Задовољни смо прометом - поручили су из овог бутика.

Трговац у бутику “Овиессе кидс” Драгана Рожић истиче да је током снижења најтраженији дјечији асортиман.

- Дјечје јакне које су коштале 90 марака сада се могу пронаћи упола цијене. С обзиром да све поскупјело грађани прате снижења и оно што су прије разгледали сада купују - рекла је Рожићева. Према њеним ријечима, осим зимске колекције на снижењу су и неки љетни комади.

- Мајице кратких рукава су по осам марака и одлично их продајемо, јер је цијена приступачна, а када дође љето иста та мајица биће дупло скупља - рекла је Рожићева.

По сниженим цијенама одабране комаде пазаре и грађани на југу Српске.

- Ово је вријеме када се заиста добре ствари могу купити па чак и упола цијене, само треба пратити снижења. То посебно значи нама студентима јер повољно нађемо модерне и маркиране ствари - каже Требињка Мирјана С.

Извршна директорка Удружење грађана “Оаза” Требиње Недељка-Нешка Илић каже за “Глас Српске”да је свуда у свијету карактеристично да потрошачи чекају снижење и тада купују.

- Само бих вољела да не буде превара, јер када дође до снижења по закону мора да стоји стара цијена и да буде истакнута и нова. Дешавало се да трговци у одређеним случајевима потрошаче доводе у заблуду - рекла је Илићева.

Примања

Недељка-Нешка Илић каже да потрошачи рационално користе свој буџет, онако како умију и знају.

- Нажалост, сви знамо колико је потрошачка корпа за четворочлану породицу, а знамо и колика су примања такве породице. Сматрам да су потрошачи у већини случајева присиљени да чекају снижења и да онда купују - рекла је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана