Братунац: Нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ - У општини Братунац данас је деблокиран рад Скупштине општине и нова скупштинска већина, окупљена око СНСД-а, привела је крају наставак рада општинског парламента.

Сједница је прекинута 5. марта јер ју је неколико одборника напустило, што је довело до недостатка кворума и прекида њеног рада.

Одборници су на данашњој Скупштини усвојили дуго припреману Стратегију руралног развоја братуначке општине за период 2023-2030. године.

Нова скупштинска већина разријешила је данас вршиоце дужности чланова управних одбора којима је истекао законски рок за обављање дужности у установама чији је оснивач општина.

Након прикупљања страначких приједлога, Комисија за избор и именовања Скупштине општине саопштила је усаглашене приједлоге за попуну мјеста вршилаца дужности чланова управних одбора умјесто оних који су разријешени.

Одлуком скупштинске већине попуњени су управни одбори Дома здравља, Дома културе, Центра за социјални рад, Ђечијег обданишта “Радост” и Туристичке организације Братунац.

Усвојено је и неколико техничких одлука и упознавање одборника са информацијама о упису ученика и стручне заступљености наставе у братуначким основним школама и Средњошколском центру, чиме је наставак сједнице, започете 5. марта, завршен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана