Bratunac: Nova skupštinska većina okupljena oko SNSD-a

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC - U opštini Bratunac danas je deblokiran rad Skupštine opštine i nova skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a, privela je kraju nastavak rada opštinskog parlamenta.

Sjednica je prekinuta 5. marta jer ju je nekoliko odbornika napustilo, što je dovelo do nedostatka kvoruma i prekida njenog rada.

Odbornici su na današnjoj Skupštini usvojili dugo pripremanu Strategiju ruralnog razvoja bratunačke opštine za period 2023-2030. godine.

Nova skupštinska većina razriješila je danas vršioce dužnosti članova upravnih odbora kojima je istekao zakonski rok za obavljanje dužnosti u ustanovama čiji je osnivač opština.

Nakon prikupljanja stranačkih prijedloga, Komisija za izbor i imenovanja Skupštine opštine saopštila je usaglašene prijedloge za popunu mjesta vršilaca dužnosti članova upravnih odbora umjesto onih koji su razriješeni.

Odlukom skupštinske većine popunjeni su upravni odbori Doma zdravlja, Doma kulture, Centra za socijalni rad, Đečijeg obdaništa “Radost” i Turističke organizacije Bratunac.

Usvojeno je i nekoliko tehničkih odluka i upoznavanje odbornika sa informacijama o upisu učenika i stručne zastupljenosti nastave u bratunačkim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru, čime je nastavak sjednice, započete 5. marta, završen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana