Бесплатно тестирање на хепатитис Б и Ц

Срна
Бесплатно тестирање на хепатитис Б и Ц

Бањалука - Медицинско особље Клинике за инфективне болести у Бањалуци организоваће сутра бесплатно, добровољно и анонимно тестирање на хепатитис Б и Ц.

Заинтересовани грађани тестирање могу обавити у приземљу Клинике за инфективне болести Универзитетског клиничког центра (УКЦ), у амбуланти број 47, у периоду од седам до 19 часова, саопштено је из УКЦ-а.

Поводом обиљежавања Свјетског дана борбе против вирусних хепатитиса, Клиника за инфективне болести сваке године организује бесплатно, анонимно и добровољно тестирање са брзим тестовима на вирусе хепатитиса Б и Ц. У саопштењу се додаје да, према процјенама, 325 милиона људи широм свијета живи с вирусним хепатитисом Б и Ц, а да више од 290 милиона нема сазнања о својој болести.

- Организовањем акција бесплатног тестирања подиже се свијест о овим хроничним болестима јетре и медицинске и опште популације, као и значај саме превенције - истичу у УКЦ-у.
Из УКЦ-а подсјећају да у Клиници за инфективне болести од 1. јуна 2007. године ради Савјетовалиште за хепатитисе Б и Ц и ХИВ инфекцију, у којем се спроводи добровољно, анонимно и бесплатно тестирање на ове вирусе. (

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана