Бањалука: Дневнице средњошколцима за социјални фонд

Срна
Бањалука: Дневнице средњошколцима за социјални фонд

Бањалука - Више од 70 бањалучких средњошколца данас је, захваљујући друштвено одговорним институцијама и компанијама, добило могућност да зараде дневницу од 20 КМ која ће бити уплаћена у јединствени социјални фонд из којег ће бити финансирани пројекти које сами одаберу.

Прилику да буду запослени на један дан добили су у оквиру "социјалног дана" који је дио пројекта "Волонтирај, кредитирај" Удружења "Инфохаус", саопштено је из овог удружења.

У пројекту учествује осам средњих школа из Бањалуке - Школа ученика у привреди, Пољопривредна школа, Средња електротехничка школа "Никола Тесла", Средња економска школа, Католички школски центар, Средња медицинска школа, Средња угоститељско трговинска школа и "Гемит Апеирон".

За школе учеснице Подручна привредна комора Бањалука успјела је пронаћи 67 радних мјеста, а подршка је добијена од 20 компанија.

Највећу подршку дали су Привредна комора Бањалуке, Градска управа Бањалука, "Електрокрајина", "М:тел" и Центар за уклањање мина, који су на један дан запослили по 10 ученика.

Циљ пројекта је јачање капацитета младих да би били у могућности да преузму одговорност за своју професионалну будућност, развој локалне заједнице, али и побољшања статуса младих у цјелини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана