Приједор: Позив за учешће у "Поносном маркету Српске" отворен цијеле године

Срна
Приједор: Позив за учешће у "Поносном маркету Српске" отворен цијеле године

ПРИЈЕДОР- На позив породицама са троје и више дјеце са подручја Приједора да се укључе у пројекат "Поносни маркет Републике Српске", а на основу уговора града и Фондације "За породицу" за само три дана пријавило се седам породица, изјавила је данас начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић.

"То је виртуелна платформа, односно пословни инкубатор који породицама са троје и више дјеце омогућава да пласирају своје производе на тржиште цијеле Републике Српске, а позив је отворен током цијеле године", рекла је Касаловићева на конференцији за медије у Приједору.

Фондација "За породицу" задужена је да формализује све у вези са пројектом, да води кроз процес све произвођаче и да им обезбиједи правне, техничке и административне услове и подршку.

"На сајту града 26. јануара објављен је јавни позив за пријаве по два основа - произвођачи хране и произвођачи занатских производа. Апелујем да сви који се пријављују остављају или бројеве телефона или мејл адресе, што је неопходно за даљи контакт", поручила ја Касаловићева.

Она је подсјетила да је, на иницијативу градоначелника Приједора Далибора Павловића, град Приједор 21. јануара потписао уговор са Фондацијом "За породицу" за учешће у "Поносном маркету Републике Српске".

"Са поносом можемо рећи да смо прва локална заједница која је потписала овај уговор и надамо се да ће то помоћи да се економски стабилизују вишечлане породице", рекла је Касаловићева.

За идући мјесец најављено је и потписивање уговора са Фондацијом "За живот" којим би био реализован пројекат "Поносне картице три плус".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана