Prijedor: Poziv za učešće u "Ponosnom marketu Srpske" otvoren cijele godine

Srna
Prijedor: Poziv za učešće u "Ponosnom marketu Srpske" otvoren cijele godine

PRIJEDOR- Na poziv porodicama sa troje i više djece sa područja Prijedora da se uključe u projekat "Ponosni market Republike Srpske", a na osnovu ugovora grada i Fondacije "Za porodicu" za samo tri dana prijavilo se sedam porodica, izjavila je danas načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović.

"To je virtuelna platforma, odnosno poslovni inkubator koji porodicama sa troje i više djece omogućava da plasiraju svoje proizvode na tržište cijele Republike Srpske, a poziv je otvoren tokom cijele godine", rekla je Kasalovićeva na konferenciji za medije u Prijedoru.

Fondacija "Za porodicu" zadužena je da formalizuje sve u vezi sa projektom, da vodi kroz proces sve proizvođače i da im obezbijedi pravne, tehničke i administrativne uslove i podršku.

"Na sajtu grada 26. januara objavljen je javni poziv za prijave po dva osnova - proizvođači hrane i proizvođači zanatskih proizvoda. Apelujem da svi koji se prijavljuju ostavljaju ili brojeve telefona ili mejl adrese, što je neophodno za dalji kontakt", poručila ja Kasalovićeva.

Ona je podsjetila da je, na inicijativu gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, grad Prijedor 21. januara potpisao ugovor sa Fondacijom "Za porodicu" za učešće u "Ponosnom marketu Republike Srpske".

"Sa ponosom možemo reći da smo prva lokalna zajednica koja je potpisala ovaj ugovor i nadamo se da će to pomoći da se ekonomski stabilizuju višečlane porodice", rekla je Kasalovićeva.

Za idući mjesec najavljeno je i potpisivanje ugovora sa Fondacijom "Za život" kojim bi bio realizovan projekat "Ponosne kartice tri plus".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana