Представништво Фондације „Dogs Trust” у БиХ организује бесплатне стручне webinarе

ПР
Представништво Фондације „Dogs Trust” у БиХ организује бесплатне стручне webinarе

САРАЈЕВО - Представништво Фондације „Dogs Trust” у БиХ у петак, 17. априла, организује прва два бесплатна стручна webinara за ветеринарске стручњаке али и јавност.

Обје радионице ће бити организоване путем апликације Zoom, прва у 16, а друга у 17 часова. Представништво кроз овај канал у наредном периоду планира серију сличних онлине семинара уз учешће реномираних локалних и међународних предавача.

- Семинар у 16 часова на тему  ветеринарске бриге о љубимцима у условима пандемије Ковида-19 водиће др сц. Славен Грбић,  доктор ветеринарске медицине и доктор наука који је иначе и директор FECAVA (Европске федерације удружења ветеринара мале праксе) за БХСАВА (Удружење ветеринара за мале животиње у БиХ), те предсједник УЕВХ (Федерација ветеринара Европе) – саопштила је Фондација.

На радионици ће бити представљени научни документи које су донијеле кључне ветеринарске организације у свијету и Европи с циљем да важне информације стигну до сваког ветеринара, власника пса, али и до јавности.

- Ургентна потреба за оваквим документима настала је због појављивања случајева напуштања власничких паса у великим градовима узрокованих неоправданим страхом да љубимци могу пренијети Ковид – 19 – кажу у Фондацији.

Други webinar ће бити одржан у 17 часова на енглеском језику. Предавач, Hayley M. Walters, ветеринарска техничарка са специјализацијом у добробити и анестезији с Универзитета у Единбургу, и консултант у Dogs Trust Програму обуке ветеринарског особља, говориће о препознавању бола и његовом третману код паса и мачака у клиничким условима.

- Пријавите се на један или оба бесплатна wебинара што прије – број учесника је ограничен – саопштила је Фондација.

П Р И Ј А В Е

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана