Predstavništvo Fondacije „Dogs Trust” u BiH organizuje besplatne stručne webinare

PR
Predstavništvo Fondacije „Dogs Trust” u BiH organizuje besplatne stručne webinare

SARAJEVO - Predstavništvo Fondacije „Dogs Trust” u BiH u petak, 17. aprila, organizuje prva dva besplatna stručna webinara za veterinarske stručnjake ali i javnost.

Obje radionice će biti organizovane putem aplikacije Zoom, prva u 16, a druga u 17 časova. Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz učešće renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača.

- Seminar u 16 časova na temu  veterinarske brige o ljubimcima u uslovima pandemije Kovida-19 vodiće dr sc. Slaven Grbić,  doktor veterinarske medicine i doktor nauka koji je inače i direktor FECAVA (Evropske federacije udruženja veterinara male prakse) za BHSAVA (Udruženje veterinara za male životinje u BiH), te predsjednik UEVH (Federacija veterinara Evrope) – saopštila je Fondacija.

Na radionici će biti predstavljeni naučni dokumenti koje su donijele ključne veterinarske organizacije u svijetu i Evropi s ciljem da važne informacije stignu do svakog veterinara, vlasnika psa, ali i do javnosti.

- Urgentna potreba za ovakvim dokumentima nastala je zbog pojavljivanja slučajeva napuštanja vlasničkih pasa u velikim gradovima uzrokovanih neopravdanim strahom da ljubimci mogu prenijeti Kovid – 19 – kažu u Fondaciji.

Drugi webinar će biti održan u 17 časova na engleskom jeziku. Predavač, Hayley M. Walters, veterinarska tehničarka sa specijalizacijom u dobrobiti i anesteziji s Univerziteta u Edinburgu, i konsultant u Dogs Trust Programu obuke veterinarskog osoblja, govoriće o prepoznavanju bola i njegovom tretmanu kod pasa i mačaka u kliničkim uslovima.

- Prijavite se na jedan ili oba besplatna webinara što prije – broj učesnika je ograničen – saopštila je Fondacija.

P R I J A V E

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana