Позив за сарадњу високошколских установа у области научноистраживачког рада и едукације

Срна
Позив за сарадњу високошколских установа у области научноистраживачког рада и едукације

САРАЈЕВО- Министарство иностраних послова у Савјету министара позвало је све високошколске установе регистроване у БиХ да са овим министарством закључе меморандум о сарадњи у области научноистраживачког рада и едукације.

"Основна интенција потписивања овог меморандума је унапређење односа између Министарства иностраних послова и високошколских институција које раде на едукацији кадрова чији профил одговара пропозицијама за запослење у овом министарству или другим институцијама БиХ, а кроз успостављање оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области стручног усавршавања у јавној управи", наводи се у саопштењу.

Ријеч је о потреби за кориштењем и увођењем модерних метода у специјалистичким обукама из области спољне политике, међународних односа, међународног права, економских односа са иностранством, политичких наука или других релевантних предмета.

Детаљи садржаја меморандума, као и сва права и обавезе страна, облици и модалитети сарадње биће прецизирани у наредним фазама поступка, након достављања писама намјере за закључивање меморандума о сарадњи.

Сарадња ће се проводити у складу са законима и прописима који су на снази у БиХ, а за потребе реализације овог меморандума користиће се расположива средства из буџета потписника, те није потребно додатно издвајање средстава из буџета институција БиХ, наводи се у саопштењу.

Закључивање меморандума не производи међународне правне, финансијске или друге обавезе за БиХ, нити постоји потреба доношења нових или измјене постојећих закона.

Заинтересоване стране могу доставити своја потписана и овјерена писма намјере на адресу Министарства иностраних послова у Савјету министара најкасније до 20. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана