Poziv za saradnju visokoškolskih ustanova u oblasti naučnoistraživačkog rada i edukacije

Srna
Poziv za saradnju visokoškolskih ustanova u oblasti naučnoistraživačkog rada i edukacije

SARAJEVO- Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara pozvalo je sve visokoškolske ustanove registrovane u BiH da sa ovim ministarstvom zaključe memorandum o saradnji u oblasti naučnoistraživačkog rada i edukacije.

"Osnovna intencija potpisivanja ovog memoranduma je unapređenje odnosa između Ministarstva inostranih poslova i visokoškolskih institucija koje rade na edukaciji kadrova čiji profil odgovara propozicijama za zaposlenje u ovom ministarstvu ili drugim institucijama BiH, a kroz uspostavljanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti stručnog usavršavanja u javnoj upravi", navodi se u saopštenju.

Riječ je o potrebi za korištenjem i uvođenjem modernih metoda u specijalističkim obukama iz oblasti spoljne politike, međunarodnih odnosa, međunarodnog prava, ekonomskih odnosa sa inostranstvom, političkih nauka ili drugih relevantnih predmeta.

Detalji sadržaja memoranduma, kao i sva prava i obaveze strana, oblici i modaliteti saradnje biće precizirani u narednim fazama postupka, nakon dostavljanja pisama namjere za zaključivanje memoranduma o saradnji.

Saradnja će se provoditi u skladu sa zakonima i propisima koji su na snazi u BiH, a za potrebe realizacije ovog memoranduma koristiće se raspoloživa sredstva iz budžeta potpisnika, te nije potrebno dodatno izdvajanje sredstava iz budžeta institucija BiH, navodi se u saopštenju.

Zaključivanje memoranduma ne proizvodi međunarodne pravne, finansijske ili druge obaveze za BiH, niti postoji potreba donošenja novih ili izmjene postojećih zakona.

Zainteresovane strane mogu dostaviti svoja potpisana i ovjerena pisma namjere na adresu Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara najkasnije do 20. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana