Više od 500 socijalista obilježilo Dan pobjede

PR
Više od 500 socijalista obilježilo Dan pobjede

Gradski odbor Socijalističke partije u Banjaluci i ove godine je tradicionalno proslavio 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i 79. godišnjicu velike pobjede savezničkih snaga i antifašista u Drugom svjetskom ratu.

"Svake godine i u velikom broju, okupljeni ovdje u Banjaluci, u srcu Krajine, odajemo veliko priznanje herojima koji su, kako na ovim prostorima, tako i u cijeloj Evropi izvojevali pobjedu dobra nad zlom i čovječanstvo oslobodili okova i tame. Njihova borba je opomena svima nama da cijenimo slobodu i da njegujemo prave vrijednosti", rekao je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka i narodni poslanik Velibor Stanić.

Prvi socijalista Srpske Petar Đokić pred više od 500 ljudi u Banjaluci podsjetio je da je u srži ideje socijalizma upravo antifašizam i borba za pravdu i jednakost.

"Mi kao socijalisti uvijek ćemo njegovati kulturu sjećanja na one koji su izborili dragocjenu slobodu i pobjedu nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. Ponosni smo što smo uvijek bili na pravoj strani istorije, zalagali se za mir i dobre međuljudske odnose. Socijalna pravda, jednakost i više nego ikad, učenje mladih naraštaja istinskim vrijednostima, prioritet su našeg djelovanja u svim sferama društva", istakao je Đokić.

Banjalučki socijalisti, tradicionalno, svake godine povodom Dana pobjede organizuju veliko druženje, uz prigodan kulturno - umjetnički program.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana