Више од 500 социјалиста обиљежило Дан побједе

PR
Више од 500 социјалиста обиљежило Дан побједе

Градски одбор Социјалистичке партије у Бањалуци и ове године је традиционално прославио 9. мај - Дан побједе над фашизмом и 79. годишњицу велике побједе савезничких снага и антифашиста у Другом свјетском рату.

"Сваке године и у великом броју, окупљени овдје у Бањалуци, у срцу Крајине, одајемо велико признање херојима који су, како на овим просторима, тако и у цијелој Европи извојевали побједу добра над злом и човјечанство ослободили окова и таме. Њихова борба је опомена свима нама да цијенимо слободу и да његујемо праве вриједности", рекао је предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука и народни посланик Велибор Станић.

Први социјалиста Српске Петар Ђокић пред више од 500 људи у Бањалуци подсјетио је да је у сржи идеје социјализма управо антифашизам и борба за правду и једнакост.

"Ми као социјалисти увијек ћемо његовати културу сјећања на оне који су изборили драгоцјену слободу и побједу над фашизмом у Другом свјетском рату. Поносни смо што смо увијек били на правој страни историје, залагали се за мир и добре међуљудске односе. Социјална правда, једнакост и више него икад, учење младих нараштаја истинским вриједностима, приоритет су нашег дјеловања у свим сферама друштва", истакао је Ђокић.

Бањалучки социјалисти, традиционално, сваке године поводом Дана побједе организују велико дружење, уз пригодан културно - умјетнички програм.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана