Пет најчешћа питања за m:tel App такмичење

PR
Пет најчешћа питања за m:tel App такмичење

Сада је право вријеме за добре идеје јер је отворен конкурс за m:tel App такмичење – „Лансирај своју идеју". Добро познати конкурс одржава се већ четири године заредом у реализацији компаније м:тел а намијењен је средњошколцима из цијеле БиХ.

Преостало је још мјесец дана да осмислите занимљиву, иновативну и прије свега корисну апликацију у Android™ OS-у или iOS-у, за мобилни телефон или таблет и пошаљете пријаву за такмичење.

Доносимо вам пет најчешћих питања које се тичу такмичења:

  • Шта је потребно да урадим како бих учествовао на такмичењу?

Своју идеју и тим пријавите слањем попуњеног формулара на адресу app.takmicenje@mtel.ba до 20. новембра 2020. године а затим израдите функционалну верзију апликације до 25. јануара 2021. године и пошаљите је на исту адресу.

  • Да ли могу учествовати ако моја школа није наведена на списку у Општим условима?

Провјерите да ли сте на списку ученика средњих школа наведених у Општим условима такмичења, али чак и ако нисте, уз сагласност надлежног министарства имате прилику пријавити се до 20. новембра, те учествовати у овом изазову.

  • Који софтвер могу да користим?

Према Општим условима, потребно је да се цјелокупан пројекат апликације може отворити у Android Studio -у, Exlipse-у или Visual studio -у тако да нема других ограничења по питању кориштења софтвера.

  • Да ли могу да учествујем у два тима?

Учесници такмичења могу бити појединци или тимови. Тим може да броји највише три члана који морају бити ученици исте школе. Ученик  може истовремено да учествује и самостално и као члан само једног тима, али са различитим апликацијама.

  • Да ли епидемиолошке мјере могу утицати на такмичење?

Побједнике првог дијела такмичења одредиће стручни жири на основу пристиглих пријава путем интернета а у другој половини мјесеца фебруара 2021. године услиједиће и „Регионални апп изазов", на којем ће, у складу са епидемиолошким мјерама, учествовати најбољи тимови из све три државе.

Ми свакако позивамо учеснике такмичења да буду одговорни, јер тимови могу бити једнако ефикасни и када су такмичари повезани онлине

Нека вас ваше идеје и рјешења одведу до на мјесто државног шампиона и до вриједних награда. И још даље, до побједника регионалног такмичења.

За додатна питања контактрајте нас путем мејла app.takmicenje@mtel.ba а за више информација о такмичењу посјетите www.mtel.ba.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана