Pet najčešća pitanja za m:tel App takmičenje

PR
Pet najčešća pitanja za m:tel App takmičenje

Sada je pravo vrijeme za dobre ideje jer je otvoren konkurs za m:tel App takmičenje – „Lansiraj svoju ideju". Dobro poznati konkurs održava se već četiri godine zaredom u realizaciji kompanije m:tel a namijenjen je srednjoškolcima iz cijele BiH.

Preostalo je još mjesec dana da osmislite zanimljivu, inovativnu i prije svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet i pošaljete prijavu za takmičenje.

Donosimo vam pet najčešćih pitanja koje se tiču takmičenja:

  • Šta je potrebno da uradim kako bih učestvovao na takmičenju?

Svoju ideju i tim prijavite slanjem popunjenog formulara na adresu app.takmicenje@mtel.ba do 20. novembra 2020. godine a zatim izradite funkcionalnu verziju aplikacije do 25. januara 2021. godine i pošaljite je na istu adresu.

  • Da li mogu učestvovati ako moja škola nije navedena na spisku u Opštim uslovima?

Provjerite da li ste na spisku učenika srednjih škola navedenih u Opštim uslovima takmičenja, ali čak i ako niste, uz saglasnost nadležnog ministarstva imate priliku prijaviti se do 20. novembra, te učestvovati u ovom izazovu.

  • Koji softver mogu da koristim?

Prema Opštim uslovima, potrebno je da se cjelokupan projekat aplikacije može otvoriti u Android Studio -u, Exlipse-u ili Visual studio -u tako da nema drugih ograničenja po pitanju korištenja softvera.

  • Da li mogu da učestvujem u dva tima?

Učesnici takmičenja mogu biti pojedinci ili timovi. Tim može da broji najviše tri člana koji moraju biti učenici iste škole. Učenik  može istovremeno da učestvuje i samostalno i kao član samo jednog tima, ali sa različitim aplikacijama.

  • Da li epidemiološke mjere mogu uticati na takmičenje?

Pobjednike prvog dijela takmičenja odrediće stručni žiri na osnovu pristiglih prijava putem interneta a u drugoj polovini mjeseca februara 2021. godine uslijediće i „Regionalni app izazov", na kojem će, u skladu sa epidemiološkim mjerama, učestvovati najbolji timovi iz sve tri države.

Mi svakako pozivamo učesnike takmičenja da budu odgovorni, jer timovi mogu biti jednako efikasni i kada su takmičari povezani online

Neka vas vaše ideje i rješenja odvedu do na mjesto državnog šampiona i do vrijednih nagrada. I još dalje, do pobjednika regionalnog takmičenja.

Za dodatna pitanja kontaktrajte nas putem mejla app.takmicenje@mtel.ba a za više informacija o takmičenju posjetite www.mtel.ba.

Više giga za više zabave
Više giga za više zabave
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana