Новоотворени Специјалистички центар "Бања Врућица" нуди услуге из области породичне и интерне медицине

PR
Новоотворени Специјалистички центар "Бања Врућица" нуди услуге из области породичне и интерне медицине

Препознавши потребе локалног становништа ЗТЦ „Бања Врућица" данас је у Теслићу отворио Здравствену установу „Специјалистички центар Бања Врућица". Ова установа пружаће услуге из области породичне и интерне медицине те стоматологије. Такође, у овом специјалистичком центру моћи ће да се обаве и разни специјалистички прегледи.

Др Споменка Пауревић, директорка ове здравствене установе истиче да ће њихови пацијенти имати боље и кавалитетније услове за лијечење у области породичне медицине.

„Пацијенти нашег специјалистичког центра, моћи ће да користе наше услуге преко Фонда здравствственог осигурања и имаће на располагању све ресурсе које имају и пацијенти домова здравља што значи да неће бити ускраћени ни за једну услугу коју би добили у дому здравља. Поред породичне медицине наш Специјалистички центар пружаће услуге специјалистичких прегледа интернисте, кардиолога, дерматолога, радиолога и реуматолога.", навела др Пауревић.

Генерални директор ЗТЦ „Бања Врућица" др Драган Богданић истиче да отварање ове здравствене установе представља почетак присније сарадње „Бање Врућице" са градом. Он је казао да ће настојати да становништву општине Теслић пруже што квалитетније услове за лијечење те да ће у томе учествовати и љекари из ЗТЦ „Бања Врућица".   

„Ово је усвари и наш допринос развоју примарне здравствене заштите и породичне медицине са свим консултативним службама. У плану је и отварање апотеке која би радила 24х дневно како би на тај начин становништво општине Теслић имало прилику да купи лијек у било које доба дана.", истакао је Богданић.

Предсједник Скупштине Општине Теслић Мирољуб Летић наводи да је отварање ове здравствене установе од великог значаја за грађане општине Теслић јер ће на овом мјесту имати бољу и успјешнију превенцију а онда и лијечење.

„Ово је једна савремена установа која има одличне услове за рад, гдје ће долазити и велики број специјалиста те ће у том погледу бити од великог значаја за становништво.", додао је Летић.

Отварању ЗУ „Спрецијалистички центар Бања Врућица" прирсуствао је велики број љекара и привредника општине Теслић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана