Novootvoreni Specijalistički centar "Banja Vrućica" nudi usluge iz oblasti porodične i interne medicine

PR
Novootvoreni Specijalistički centar "Banja Vrućica" nudi usluge iz oblasti porodične i interne medicine

Prepoznavši potrebe lokalnog stanovništa ZTC „Banja Vrućica" danas je u Tesliću otvorio Zdravstvenu ustanovu „Specijalistički centar Banja Vrućica". Ova ustanova pružaće usluge iz oblasti porodične i interne medicine te stomatologije. Takođe, u ovom specijalističkom centru moći će da se obave i razni specijalistički pregledi.

Dr Spomenka Paurević, direktorka ove zdravstvene ustanove ističe da će njihovi pacijenti imati bolje i kavalitetnije uslove za liječenje u oblasti porodične medicine.

„Pacijenti našeg specijalističkog centra, moći će da koriste naše usluge preko Fonda zdravstvstvenog osiguranja i imaće na raspolaganju sve resurse koje imaju i pacijenti domova zdravlja što znači da neće biti uskraćeni ni za jednu uslugu koju bi dobili u domu zdravlja. Pored porodične medicine naš Specijalistički centar pružaće usluge specijalističkih pregleda interniste, kardiologa, dermatologa, radiologa i reumatologa.", navela dr Paurević.

Generalni direktor ZTC „Banja Vrućica" dr Dragan Bogdanić ističe da otvaranje ove zdravstvene ustanove predstavlja početak prisnije saradnje „Banje Vrućice" sa gradom. On je kazao da će nastojati da stanovništvu opštine Teslić pruže što kvalitetnije uslove za liječenje te da će u tome učestvovati i ljekari iz ZTC „Banja Vrućica".   

„Ovo je usvari i naš doprinos razvoju primarne zdravstvene zaštite i porodične medicine sa svim konsultativnim službama. U planu je i otvaranje apoteke koja bi radila 24h dnevno kako bi na taj način stanovništvo opštine Teslić imalo priliku da kupi lijek u bilo koje doba dana.", istakao je Bogdanić.

Predsjednik Skupštine Opštine Teslić Miroljub Letić navodi da je otvaranje ove zdravstvene ustanove od velikog značaja za građane opštine Teslić jer će na ovom mjestu imati bolju i uspješniju prevenciju a onda i liječenje.

„Ovo je jedna savremena ustanova koja ima odlične uslove za rad, gdje će dolaziti i veliki broj specijalista te će u tom pogledu biti od velikog značaja za stanovništvo.", dodao je Letić.

Otvaranju ZU „Sprecijalistički centar Banja Vrućica" prirsustvao je veliki broj ljekara i privrednika opštine Teslić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana