Нето добит m:tela у првој половини године 21,8 милиона марака

А. Ј. Р.
Нето добит m:tela у првој половини године 21,8 милиона марака

Бањалука - Прво полугодиште ове године “м:тел” група је завршила са нето добити у износу од 21,8 милиона КМ, уз раст пословног прихода од 1,6 одсто.

У компанији наглашавају да упркос вишегодишњем глобалном тренду пада прихода у сектору телекомуникација, који је узрокован развојем нових начина комуникације, финансијски показатељи “м:тела” у посматраном периоду показују благи тренд раста.

- Укупни пословни приходи за првих шест мјесеци ове године износе 213,4 милиона КМ и виши су у односу на приходе остварене у истом периоду претходне године за 3,4 милиона КМ - саопштено је из “м:тела”.

Истичу да је у првом полугодишту ове године “м:тел” група инвестирала око 91 милион КМ, а у односу на исти период лани забиљежен је раст инвестиционих улагања у интернет сервисе и информационе технологије, уз задржавање истог нивоа улагања у сегмент фиксне телефоније. Додали су да “м:тел” група има око 1,5 милиона корисника, а дугорочну одрживост и финансијску стабилност им, како наводе, омогућава и вишемилионско инвестирање у оптичку мрежу и развој савремених IKT рјешења.

- Потпуно смо спремни за пружање услуга базираних на LTE технологији - истичу у компанији “м:тел”.

Навели су да је фокус пословања ове групе на интегрисаним услугама, које омогућавају квалитетну комуникацију у једном дому или пословном окружењу, истичући да у сегменту мобилне телефоније “м:тел” група улаже значајне напоре за јачање базе постпејд корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана