Neto dobit m:tela u prvoj polovini godine 21,8 miliona maraka

A. J. R.
Neto dobit m:tela u prvoj polovini godine 21,8 miliona maraka

Banjaluka - Prvo polugodište ove godine “m:tel” grupa je završila sa neto dobiti u iznosu od 21,8 miliona KM, uz rast poslovnog prihoda od 1,6 odsto.

U kompaniji naglašavaju da uprkos višegodišnjem globalnom trendu pada prihoda u sektoru telekomunikacija, koji je uzrokovan razvojem novih načina komunikacije, finansijski pokazatelji “m:tela” u posmatranom periodu pokazuju blagi trend rasta.

- Ukupni poslovni prihodi za prvih šest mjeseci ove godine iznose 213,4 miliona KM i viši su u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine za 3,4 miliona KM - saopšteno je iz “m:tela”.

Ističu da je u prvom polugodištu ove godine “m:tel” grupa investirala oko 91 milion KM, a u odnosu na isti period lani zabilježen je rast investicionih ulaganja u internet servise i informacione tehnologije, uz zadržavanje istog nivoa ulaganja u segment fiksne telefonije. Dodali su da “m:tel” grupa ima oko 1,5 miliona korisnika, a dugoročnu održivost i finansijsku stabilnost im, kako navode, omogućava i višemilionsko investiranje u optičku mrežu i razvoj savremenih IKT rješenja.

- Potpuno smo spremni za pružanje usluga baziranih na LTE tehnologiji - ističu u kompaniji “m:tel”.

Naveli su da je fokus poslovanja ove grupe na integrisanim uslugama, koje omogućavaju kvalitetnu komunikaciju u jednom domu ili poslovnom okruženju, ističući da u segmentu mobilne telefonije “m:tel” grupa ulaže značajne napore za jačanje baze postpejd korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana