Бесплатно школовање за 25 најбољих ђака

А. Ј. Р.
Бесплатно школовање за 25 најбољих ђака

Бањалука - Најуспјешнији матуранти из РС и Србије који су се ове године окитили титулом ђака генерације, њих 25, добиће бесплатно школовање од ITAcademy и Фондације Њ.К.В. престолонасљедника Александра Карађорђевића.

Заинтересовани ђаци пријаве треба да пошаљу најкасније до 20. јула, а стручна комисија ће донијети одлуку ко ће бити награђен бесплатним школовањем.

- Они који се желе бесплатно школовати на ITAcademy у Београду треба да напишу мотивационо писмо, у којем ће објаснити зашто желе да упишу неки од програма, а најинспиративнији и најубједљивији биће награђени - стоји у позиву. Најбољим матурантима дата је могућност да бирају жељени програм, а школоваће се онлајн, путем најсавременије Distance Learning платформе за учење на даљину.

- Полазници на ITAcademy могу да се школују на шест различитих одсјека, који садрже укупно 30 програма. На њима је да одаберу област у којој се најбоље сналазе - програмирање, дизајн, ИТ бизнис, администрација, три-де дизајн, те AutoCAD и Mobile Development - стоји у позиву.

Имена добитника биће објављена 30. јула, а свечана додјела школарина биће одржана 5. септембра у Белом двору.

Престолонасљедник Александар Карађорђевић и ове године је традиционално одржао свечани пријем за нешто више од 600 матураната и њихових родитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана