Besplatno školovanje za 25 najboljih đaka

A. J. R.
Besplatno školovanje za 25 najboljih đaka

Banjaluka - Najuspješniji maturanti iz RS i Srbije koji su se ove godine okitili titulom đaka generacije, njih 25, dobiće besplatno školovanje od ITAcademy i Fondacije Nj.K.V. prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića.

Zainteresovani đaci prijave treba da pošalju najkasnije do 20. jula, a stručna komisija će donijeti odluku ko će biti nagrađen besplatnim školovanjem.

- Oni koji se žele besplatno školovati na ITAcademy u Beogradu treba da napišu motivaciono pismo, u kojem će objasniti zašto žele da upišu neki od programa, a najinspirativniji i najubjedljiviji biće nagrađeni - stoji u pozivu. Najboljim maturantima data je mogućnost da biraju željeni program, a školovaće se onlajn, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

- Polaznici na ITAcademy mogu da se školuju na šest različitih odsjeka, koji sadrže ukupno 30 programa. Na njima je da odaberu oblast u kojoj se najbolje snalaze - programiranje, dizajn, IT biznis, administracija, tri-de dizajn, te AutoCAD i Mobile Development - stoji u pozivu.

Imena dobitnika biće objavljena 30. jula, a svečana dodjela školarina biće održana 5. septembra u Belom dvoru.

Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević i ove godine je tradicionalno održao svečani prijem za nešto više od 600 maturanata i njihovih roditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana