Живинари у Српцу поново разједињени

Д. Ј.
Живинари у Српцу поново разједињени

Србац - Умјесто очекиваних 150 фармера који би уједињени преговарали са откупљивачима пилића о повећању откупне цијене, на састанак се одазвало свега двадесетак.

Организатор скупа Јово Гужвић каже да је зачуђен слабим одзивом и да не зна који би могао бити разлог поновног разједињења србачких перадара.

- Претпостављам да је неко умијешао прсте и на разне начине спријечио долазак фармера како би нас ослабио. Можда су и неки други разлози у питању, вријеме ће то показати. Битно је да су сви фармери који су се одазвали преузели чланске карте и приступнице како бисмо обновили рад Удружења товљача пилића - рекао је Гужвић. У наредном периоду ће бити одржана скупштина удружења на којој ће бити именовано ново руководство.

- Ако сви буду активно радили и ако буде помака, вјерујем да ће нам се прикључити и остали фармери - додао је Гужвић.

На претходном састанку који је одржан прије десетак дана, узгајивачи су изразили незадовољство откупном цијеном од 30 фенинга по килограму. Том састанку је присуствовало око 40 узгајивача, а један број њих је одбио да потпише иницијативу о заједничком дјеловању. Умјесто омасовљења, њихов број се преполовио, што ће додатно отежати битку незадовољних фармера против откупљивача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана