Варош фест од 25. до 31. октобра

Срна
Варош фест од 25. до 31. октобра

Котор Варош - У Котор Варошу ће од 25. до 31. октобра бити одржан Трећи фестивал омладинских позоришта "Варош фест".

Координатор "Варош Феста" Велимир Драгољевић рекао је да ће наступити више од стотину музичара и младих глумаца из шест градова БиХ.

- Биће приказано седам представа, а, осим класичних комедија и представа које се баве проблемима савременог друштва, новитет је да ће бити одигране и двије дјечије представе", истакао је Драгољевић.


Фестивал ће у биоскопској сали бити отворен у сриједу, 25. октобра, у 20.00 часова, уз наступ Бањалучког тамбурашког оркестра.

Фестивал организују Дом културе "Мирослав - Миро Пејовић" из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање, а улаз је бесплатан за све представе.

Представу "Јесен стиже ружо моја" одиграће глумци сатиричног позоришта "Бибац" из Шамца, док ће драмски студио "М.А.С.К.Е" из Костајнице извести представу "Драга Јелена Сергејевна".

Драмско-луткарски студио "Звончица" из Новог Града одиграће представу "Змајче", а театар "Сцена" из истог града комедију "Доживљаји мачка Тоше".

Бањалучки "ДИС театар" одиграће комедију "Епитаф", који је ауторски пројекат Доре Делбјанко, а млади глумци домаћег аматерског драмског позоришта "Јован Стерија Поповић" премијерно ће извести представу "Марушка Регодина", у којој се преплићу стварни ликови из живота Петра Кочића и јунаци његових приповједака.

Трећи "Варош фест" ће затворити Мјешовити ансамбл БиХ плесном представом "Птице" по Аристофану, гдје ће публика моћи да види нове форме и стилове плесног театра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана