Уздрмана већина одлаже сједнице Скупштинw општине Лопаре

Љ. А.
Уздрмана већина одлаже сједнице Скупштинw општине Лопаре

Лопаре - Осипање скупштинске већине у Лопарама, коју чине одборници СДС-а, ПДП-а и СП-а, разлог је што није одржана посљедња сједница Скупштине општине, тврде одборници СНСД-а и ДНС-а, који у лопарском парламенту дјелују као опозиција.

На сједницу, која је требало да буде одржана у сриједу, дошло је свега 11 одборника, због чега је предсједник Скупштине  Миленко Ристић (ПДП) морао одгодити засједање за сљедећу седмицу.

- Скупштина је одгођена зато што није било довољно одборника, који су свој изостанак оправдали болешћу и одласком на славу - тврди Ристић.

Међутим, са овим ставом не слажу се у опозиционим редовима. Одборник СНСД-а у СО Лопаре Стеван Сандић тврди да је скупштинска већина посљедња три, четири мјесеца знатно уздрмана. Истакао је да су поједини одборници СДС-а већ прешли у опозицију, а неки од њих су најавили да би могли урадити исто. Он је нагласио да је редове СДС-а напустила Стоја Рикић, која је прешла на страну опозиције.

Иако не вјерује да би ускоро могло доћи до прекомпозиције власти, одборник СНСД-а Стеван Сандић је сигуран да је већина већ добро уздрмана и да ће преостали одборници СДС-а и ПДП-а кренути са уцјенама према начелнику Ради Савићу са личним захтјевима.

За разлику од њега, Ристић истиче да нема информације о прекомпоновању скупштинске већине, а ни потврду да су неки одборници прешли у друге странке. Скупштинску већину у Лопарама чини 10 одборника СДС-а, четири  ПДП-а и два СП-а. У опозицији је шест одборника СНСД-а и један ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана