Требиње: Обезбјеђење чувало говорницу

Ратомир Мијновић
Требиње: Обезбјеђење чувало говорницу

Требиње - Скупштина града Требиња јуче је усвојила одлуку о измјени дијела регулационог плана "Засад-поље", гдје је планирана градња тржног центра "Бинго", након чега је дошло до инцидента, па је морало да реагује и обезбјеђење.

Ова одлука је изазвала бурну реакцију опозиције, али и представника требињског Покрета за реституцију Небојше Дучића, који тврди да је земљиште у његовом власништву.

Сједница је кратко прекинута након што предсједник Скупштине града Слободан Пртило није дозволио Дучићу да се обрати одборницима, а из Скупштине га је извело обезбјеђење.

- "Бинго" је измишљен да се отуђи моје власништво, а и у документацији коју посједујем јасно се наводи да земљиште у кругу касарне припада мени. Градоначелник Славко Вучуревић није дао ниједан адекватан доказ да покаже да нисам у праву. Све парцеле које су спорне прешле су у власништво града - рекао је Дучић и нагласио да то није смјело бити урађено.

- Направљена је измјена Урбанистичког плана, да се доведе "Бинго", па када градоначелник оде са власти, онда грађани Требиња имају велики проблем - истакао је Дучић.

Одговарајући на замјерке опозиционих одборника да су поједине парцеле на којима је планирана изградње хипермаркета "Бинго" и других објеката у приватном власништву, те да су њихови власници поднијели тужбу против града Требиња, Вучуревић је истакао да је земљиште у потпуности власништво града и да би се таквом тужбом оспорило право преноса неперспективне војне имовине на град.

Вучуревић је демантовао и наводе одборника Слободана Шарабе из НДП-а и СНСД-овог одборника Здравка Бутулије да је објекат дјечијег диспанзера под заштитом Републичког завода за културно-историјско и природно насљеђе РС.

- Више пута смо тражили одговор од овог завода да ли је објекат под било каквим степеном заштите, али нам то није потврђено. Потврду нема ни Градска управа ни "Пут инжењеринг", који је израдио план - прецизирао је Вучуревић.

Диспанзер

Замјерке опозиционих одборника највише су се односиле на статус објекта дјечијег диспанзера, чија ће судбина, како је предвиђено, бити ријешена новим урбанистичким планом.

Одборници опозиције сматрају да објекат диспанзера не треба рушити, већ да само треба дорадити паркинг за потребе диспанзера или да се до изналажења коначног рјешења заједно са старом зградом у његовој непосредној близини издвоји из регулационог плана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана