Сложни мјештани Криваје изградили кућу породици Стевић

Срна
Сложни мјештани Криваје изградили кућу породици Стевић

ПРИЈЕДОР - Већина мјештана села Криваја, тридесетак километара удаљеног од Приједора, окупила се данас код Милорада и Милана Стевића, оца и сина, да подијеле радост покривања нове куће, чију градњу су иницирали и помогли.

Комшија Мирослав Цуњак испричао је да је акција изградње куће за Стевиће почела спонтано, када се у селу прошле године радио пут.

Он је додао да је тада Милан изразио жељу да почне да гради кућу, те да му је десетак мјештана дало по 100 КМ, а у три навврата је помогао и град Приједор.

“Обичај је такав да се на овај дан окупе људи и да то прославимо. Ми ћемо му и даље помагати. Њихова је слава Свети Јован и рачунамо кућу да завршимо и да убацимо још нешто ствари да у њој запале славску свијећу”, рекао је Цуњак.

Овом догађају присуствовао је и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је рекао да је град подржао жељу комшија да помогне овој породици.

“Помогли смо са оним што су људи од нас тражили као неопходно, а то је био грађевински материјал. Надам се да ћемо заједничким снагама довршити кућу, како би породица имала солидне услове за даљи живот”, додао је Ђаковић.

Милан Стевић /45/ захвалио је свима и рекао да је пресрећан, да је осјећај невјероватан.

“Ово што су комшије помогле значи ми све”, рекао је Милан који ће са седамдесетогодишњим оцем инвалидом живјети у новој кући.

Будући да за Кривају кажу да је село нежења, данас окупљени су пожељели Милану да се ускоро и ожени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана