Рогатички ватрогасци добили помоћ од колега из Словеније

С. М.
Рогатички ватрогасци добили помоћ од колега из Словеније

Рогатица - Ватрогасци из мариборске општине Радље об Драви поклонили су рогатичкој ватрогасној јединици ватрогасно возило и опрему вриједне више од 30.000 марака.

Према ријечима старјешине Територијалне ватрогасне јединице у Рогатици Жељка Петковића, ова донација ће добро доћи у борби против ватрене стихије.

- Добили смо преносну ватрогасну пумпу, 12 цријева, пет апарата са боцама за дисање, шест млазница за гашење ватре и много друге опреме - рекао је Петковић и додао да  је сарадња са словеначким ватрогасцима започела у јануару 2014. године.

Он је истакао да тада нису могли ни замислити да ће та сарадња прерасти у пријатељство.

- Од тада су се ватрогасци, али и представници двије локалне заједнице, сусрели 11 пута - прича Петковић.

Захваљујући словеначким ватрогасцима у Рогатицу су раније стигли и ватрогасно возило ТАМ 80, хидрауличне маказе за спасавање из саобраћајних несрећа, интевенцијска одијела и много друге опреме. Рогатичким ватрогасцима је плаћена и обука у кампу Мокроног у Словенији и одлазак у Њемачку на сајам ватрогаства у Хановеру.

Словеначки ватрогасци обећали су још помоћи рогатичким колегама, а њиховим заслугом ускоро ће у Рогатицу доћи возило и дио санитетског материјала за Дом здравља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана