Путници током вожње на релацији Градишка - Бањалука падали у несвијест

Анита Јанковић-Речевић
Путници током вожње на релацији Градишка - Бањалука падали у несвијест

Бањалука - Путници који су се јуче ујутро затекли у аутобусу "Павловић турса" на релацији Градишка - Бањалука дуго ће памтити ову вожњу, јер су неки од њих у накрцаном мањем аутобусу падали у несвијест и повраћали.

Аутобус који је јуче кренуо из Градишке у 7.55 часова био је премален да прими све путнике па су многи остали без превоза, а и они који су успјели да се укрцају, лоше су прошли.

- Гужва је била несносна. Једној дјевојци је позлило, изгубила је свијест, па ју је момак извео у Романовцима. Једна дјевојчица је повратила надомак Бањалуке - каже путница која је жељела да остане анонимна.

Додаје да је све то проузроковало револт међу путницима те су многи гласно негодовали.

- Ни клима није радила, па је врућина отежавала дисање и повећавала нервозу путника. Од Градишке до Бањалуке, које су удаљене 50 километара, возили смо се дуже од сат и 20 минута - рекла је наша саговорница.

Према њеним ријечима, ово није први пут да гужве у аутобусима "Павловић турса" буду неподношљиве.

- У ударним терминима када се ђаци враћају из школе или радници с посла аутобуси за Градишку су препуни. Безброј пута сам била осуђена на стајање и гурање до Лакташа иако сваки мјесец уредно купујем мјесечну карту - наводи она. 

Главни републички саобраћајни инспектор Данислав Драшковић каже да су јуче телефони били усијани због притужби путника.

- Контролисаћемо поменутог превозника како би се спријечило даље кршење прописа, јер није дозвољено превозити већи број путника него што је капацитет аутобуса. Уколико се ускоро понови таква ситуација, санкционисаћемо превозника - рекао је Драшковић.

Према његовим ријечима, безбједност путника није била угрожена, али јесте комодитет за плаћену возну карту.

- Комфор је био апсолутно угрожен, а многи су путници закаснили и на посао - истакао је Драшковић и нагласио да на међуградским линијама сваки путник мора имати мјесто за сједење, те да нико не би требало да стоји.

Директор "Павловић турса" Горан Сарач објашњава да је до проблема дошло због преласка на љетни режим саобраћања.

- Смањен број полазака је повећао број путника, па је настала пометња. Требало је дан-два да снимимо ситуацију, али већ од данас стање ће бити нормализовано. Извињавамо се путницима због непријатности - рекао је Сарач.

Линија

Компанија "Павловић турс" из Бањалуке већ неко вријеме држи потпуни монопол на релацији Бањалука - Градишка с обзиром на то да је једини превозник чији аутобуси саобраћају на поменутој линији. Прије неколико година "Павловић турс" је преузео све термине превозника "Смиљић" који је годинама саобраћао до Градишке, а од маја ове године аутобуси "Павловић турса" превозе путнике и у терминима "Аутопревоза" Градишка због неповољне финансијске ситуације овог предузећа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана