Пријетње смрћу одговор на пријаву

Радмила Ђевић
Пријетње смрћу одговор на пријаву

Фоча - "Тебе и Гоција нема, знајте то, ево сад ово знајте јавно!"

 

Ово је садржај једне од СМС порука коју је примио Недељко Павловић, директор фирме "Србиње путеви", након што је полицији пријавио да актуелни начелник Фоче Здравко Крсмановић крши Закон о јавним набавкама.

У поруци која је скенирана и у посједу је "Гласа Српске" као пошиљалац потписано је "Крсмановић". Пријетње нису остале на томе, већ је Недељко примио још једну поруку пријетећег садржаја, само неколико минута касније.

У тој поруци, која је такође у нашем посједу, а помало вулгарног је садржаја, стоји: "Шупци, смањите гас мало да вас не би мрак појео".

Цијели случај Павловић је јуче ујутро пријавио фочанској полицији.

- Мени се пријети смрћу и јако сам узнемирен због тога. Ишао бих у село да радим, али сада ми није свеједно. Отишао сам јутрос у полицију и предао свој телефон и они даље раде на случају - каже Павловић.

Он додаје да је прву поруку добио у четвртак око пола осам увече, у којој се пријети њему и Гордану Павловићу, власнику фирме "Србиње путеви" и каже "да их нема".

- Јасно пише да је пошиљалац Крсмановић. Да ли је то нека шифра, не разумијем, али знам шта сам прочитао. Мало послије примио сам и другу поруку, гдје умјесто пошиљаоца стоји само број са којег ми је послата порука и пише да ће ме прогутати мрак. Ја то ни највећем непријатељу не бих пожелио - уплашено прича Павловић.

Он не тврди да му поруке лично шаље Крсмановић, али каже да његово презиме стоји на мјесту пошиљаоца.

Aктуелни начелник општине Фоча Здравко Крсмановић у телефонској изјави "Гласу Српске" тврди да нема ништа са слањем порука.

- Господин Павловић прича да сам му слао поруку у времену када сам ја био на јавној дебати са својим противкандидатима, што могу да потврде и они, и грађани и сви остали. Нисам му слао поруке нити сам икако могао. Сва ова прича има циљ да ме представе као грубијана, кабадахију, не би ли се како поправила лоша позиција мог противкандидата Машића, јер он губи изборе - прокоментарисао је Крсмановић.

У ЦЈБ Источно Сарајево кажу да се истражује цијели случај.

- Утврђено је да су спорне поруке послате путем интернета и још се истражује како. Недељко Павловић није никога конкретно пријавио за пријетњу, већ се само обратио полицији да му је пријећено путем СМС порука - рекла је Данка Тешић, портпарол ЦЈБ Источно Сарајево.

Тужба

Недељко Павловић је подсјетио да је фочанској полицији пријавио Крсмановића због непоштовања Закона о јавним набавкама.

- Општина улаже значајан новац за уређење градских улица, паркиралишта, базена, мостова, а никад за те радове није објављен јавни тендер. Ми, као грађевинска фирма која има лиценцу и испуњава све услове, не можемо да радимо у Фочи ниједан једини посао. Послове добијају фирме које нису регистроване за те послове, немају лиценцу, кадрове - каже Павловић.

 

 

 

 

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана