Приједор и даље без наплате паркинга СМС поруком

nezavisne.com
Приједор и даље без наплате паркинга СМС поруком

Фото: Илустрација ђ Приједор и даље без наплате паркинга СМС поруком

Приједор - Укупно 12 градова и општина у РС има наплату паркирања путем СМС порука, док Приједор као град нема ту могућност. Мјештани сматрају да би овакав вид наплате био од користи, док локалне власти засад немају у плану уводити га, јер, како кажу, то им се не исплати.

У Градској управи Приједора рекли су да за разлику од других градова и општина у РС немају наплату паркинга путем СМС порука углавном из финансијских разлога.

"Након свеукупне анализе закључено је да би увођење наплате путем СМС порука могло довести до смањења прихода од паркирања за 10 до 20 одсто. Засад немамо у плану да уведемо овакав вид наплате, али увијек се разматрају опције и анализирају нова технолошка рјешења, тако да је могуће увођење истог или сличног система у будућности", рекли су у приједорској Градској управи.

Истакли су да би плаћање путем СМС порука у сваком случају подигло ниво услуге паркирања, али досадашња искуства показују да нема значајних потреба за таквим системом, те да у досадашњем раду није било проблема због недостатка ситног новца и слично.

Драган Петош из Приједора каже да би плаћање паркинга поруком било брже и једноставније, јер ако имају доста мање општине и градови, зашто не би имао и Приједор, који је један од већих градова у РС.

"Сигурно да би ми наплата паркинга путем порука олакшала плаћање. Дешава се да сам у журби, а паркинг мјесто доста удаљено од аутомата, тако да би ми у том случају плаћање било пуно лакше", рекао је Петош.

Бојана Станојевић из Приједора рекла је да јој плаћање путем аутомата не представља проблем, осим када нема ситан новац код себе.

"Ови аутомати не враћају кусур и кад немам ситан новац морам ићи од радње до радње да бих уситнила паре и тако платила паркинг. На тај начин се не бих малтретирала по граду", сматра Станојевићева.

Додала је да такву могућност одавно има већина градова у РС.

Могућност наплате паркинга путем СМС порука у РС имају становници Бањалуке, Бијељине, Котор Вароша, Челинца, Теслића, Прњавора, Требиња, Лакташа, Брчког, Мркоњић Града, Козарске Дубице и Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана