Приједор и Братунац донирали средства за Дневни центар у Косовској Митровици

СРНА
Приједор и Братунац донирали средства за Дневни центар у Косовској Митровици

ШАМАЦ- Град Приједор донирао је 2.000, а општина Братунац 1.500 КМ за опремање и завршетак Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар", који је Одбор за помоћ Косову и Метохији изградио у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да су се Приједор и Братунац тиме придружили донацијама Лакташа и Зворника, који су издвојили по 2.000 КМ.

Арлов је навео да су те четири локалне заједнице ове године уплатиле средства да до августа или до краја године буде заврвшен објекат од 720 метара квадратних , чија је изградња почела 2019. године.

"Ове четири локалне заједнице учествују и у 12. пројекту Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске који организује у јуну наш одбор", рекао је Арлов.

Он је навео да су за 8. мај планирани хуманитарни Варкршњи концерт и представа, коју ће у Културном вентру "Бански двор" у Бањалуци извести ученици Основне школе "Бранко Ћопић" из тог града, под називом "Вршњаци Српске вршњацима на Косову и Метохији".

Арлов је рекао да ће сва прикупљена средстав бити усмјерена за опремање центра и дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

"Позивамо друге локалне заједнице и хумане људе да према својим могућностима помогну да ове године завршимо велелепни центар, хумани манастир који смо изградили за категорију дјеце и младих које живот не милује. Донације се могу уплатити на жиро рачун Одбора: 5551000034196446", додао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана