Приједор добија паук службу

Срна
Приједор добија паук службу

Приједор - Влада Републике Српске донијела је одлуку о преносу права власништва без накнаде над једним специјалним возилом "паук" са дизалицом са Министарства унутрашњих послова /МУП/ на Ауто-мото савез /АМС/ Српске - Ауто-мото друштво /АМД/ "Приједор", речено је Срни у МУП-у.

Тако ће град Приједор, након пет година, поново добити паук службу.

"АМС Српске има намјеру да жпаукж возило да на управљање АМД-у жПриједорж да њиме уклања непрописно паркираних возила и превози возила оштећена у саобраћајним незгодама на територији града Приједора и општина Нови Град, Козарска Дубица, Костајница и Оштра Лука", саопштено је из МУП-а.

Још 2009. године МУП Републике Српске је у складу са Акционим планом за ублажавање негативних ефеката свјетске економске кризе одлучило да прода два специјална возила "паук", за шта је Влада дала сагласност.

"И поред више покушаја продаје, није било заинтересованих купаца, а, према књиговодственој вриједности из 2008. године, возила нису имала исказану вриједност и неуспјела продаја и неупотреба су додатно умањила њихову вриједност", подсјећају из МУП-а.

Формирањем Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор 1. новембра 2013. године поново су покренуте иницијативе за рјешавање проблема функционисања специјалног возила "паук", а градска управа изјаснила се да одустаје од понуде за преузимање тог возила.

"Додатним ангажовањем руководних радника ЦЈБ Приједор, указала се могућност да се оствари сарадња са АМС Републике Српске, то јест да АМС преузме возило, оспособи га и стави у функцију, како за своје, тако и за потребе МУП-а", наведно је у саопштењу.

Одлуку о преносу права власништва над једним специјалним теретним возилом "паук" са дизалицом са МУП-а Републике Српске на АМД "Приједор" Влада Републике Српске донијела је на сједници 11. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана