Поскупљење од десет КМ разљутило родитеље вртића Невен у Челинцу

А. Ј. Р.
Поскупљење од десет КМ разљутило родитеље вртића Невен у Челинцу

Челинац - Родитељи малишана који бораве у вртићу "Невен" из Челинца огорчени су због најављеног поскупљења услуга ове предшколске установе, у којој би боравак дјеце од 1. јануара за све требало да кошта 140 КМ.

Маме и тате чија су дјеца смјештена у јасличку групу већ сада издвајају овај износ, док родитељи старије дјеце плаћају 130 марака. Међутим, одборници су током недавне расправе о буџету донијели одлуку да цијене морају бити усклађене. Родитељи истичу да немају ништа против, али траже да нова цијена за све буде 135 КМ, а не 140.

- Пет марака родитељима не би представљало проблем, али десет је много. На годишњем нивоу то је 120 КМ, што је за већину нас превише, јер многи раде за минималац - каже један од родитеља који је желио да остане анониман. 

Вршилац дужности директора вртића "Невен" Милован Вујичић истиче да 140 КМ није самоиницијативно одредила управа школе, већ општински одборници.  

- Иако су родитељи тражили 135 КМ, морали смо се повиновати препорукама - рекао је Вујичић.

Начелник Челинца Момчило Зељковић каже да је одлука о поскупљењу договорена током расправа о буџету.

- Анализом прихода и расхода закључили смо да треба повећати цијену боравка малишана у вртићу и то само старије дјеце. Знамо да је родитељима превише и марка, али поскупљење је минимално - рекао је Зељковић и додао да је поскупљење занемарљиво када се узме у обзир квалитет услуга које дјеца добију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана