Пијани пјешаци тетурају добојским улицама пјешаци тетурају улицом

nezavisne.com
Пијани пјешаци тетурају добојским улицама пјешаци тетурају улицом

Добој - Осим пијаних возача, све чешће саобраћај на путевима које покрива Полицијска управа Добој угрожавају пјешаци у алкохолисаном стању, па су тако у августу ухапшена два пјешака “под гасом”.

“Имамо чак и пјешаке који се крећу средином коловоза под дејством алкохола. Ми смо раније врло непопуларним мјерама успјели да спријечимо негативан тренд који је био присутан двије године - имали смо скоро више погинулих пјешака у саобраћају него возача, што је врло необично”, каже Јовица Жигић, начелник Сектора полиције.

Ипак, и даље највише саобраћајних несрећа са смртним посљедицама узрокују пијани возачи, те је због вожње под утицајем алкохола током прошлог мјесеца ухапшен 31 возач, а рекордер је “надувао” више од три промила.

“Евидентно је да се највише пије и вози у дане викенда, тако да скоро сваки викенд имамо акције појачане контроле”, наводи Жигић те додаје да је у августу 217 возача због тога искључено из саобраћаја.

У истом мјесецу је у пет саобраћајних несрећа погинуло шест особа: три у Добоју, двије у Дервенти и једна у Модричи, што је стопроцентно повећање броја страдалих у односу на исти период прошле године.

Један од најгорих мјесеци када је у питању безбједност саобраћаја је август, каже Дмитар Врачар, начелник Полицијске управе Добој, и то не само у овој управи, него на територији цијеле РС.

“Оно што свакако утиче на наступање саобраћајних незгода на нашем подручју је фреквенција саобраћаја, нарочито на магистралном путу М17, који води од граничног прелаза Брод према Зеници, али исто тако имамо одређени број саобраћајних несрећа које се дешавају на регионалним и локалним путевима”, казао је Врачар те додао да ће пажња полиције бити усмјерена и на те саобраћајнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана