Некада успјешан каратиста, данас народни посланик: Марко наставља стазама које смо брат и ја утабали

Г.С.
Некада успјешан каратиста, данас народни посланик: Марко наставља стазама које смо брат и ја утабали

Један од најактивнијих народних посланика и политичара новије генерације Небојша Дринић у јавности познат као борац за људска права, за дјецу са потешкоћама у развоју, пријатељ пензионера и Студентског позоришта, ријетко говори о свом спортском путу којим је такође ишао у побједе.

Када се у медијима појавила информација да је Марко Дринић, син Небојшиног брата Данијела, освојио три бронзане медаље на Првенству Републике Српске за дјецу до 14 година, спортски новинари подсјетили су да је осим Данијела, успјешног каратисте са освојеним великим бројем медаља и Небојша у дјетињству освајао спортске борбе и низао медаље.

Дринић каже да једнако воли спорт као и у вријеме када се активно бавио каратеом и такмичио, али да му обавезе у Народној скупштини, рад на терену као потпредсједника Градског одбора ПДП-а и члана Савјета Мјесне заједнице Борик остављају мало простора за хобије. 

-Бавећи се каратеом научио сам да је живот непрестана борба. Да само марљивим радом, одрицањима и стрпљивошћу могу да стигнем до циља. То искуство сам примијенио и у политици. Показало се да је добар рецепт с обзиром на број гласова који сам освојио у трци за народног посланика, прича Дринић.

На питање да ли га и даље привлачи спортски терени одговара да увијек његује спортски дух, али да су такмичења и бројне медаље које је освојио у карату само дио лијепих успомена.

-Поносан сам и срећан што је наш Марко наставио стазама које смо брат и ја утабали. Што је од умиљатог дјечака израстао у борца, успјешног спортисту и што прославља наш завичај, село у Разбој у којем смо брат и ја дјечачке снове претворили у спортски живот, рекао је Дринић.

Марко је данас један од најбољих каратиста у регији по броју освојених медаља, а његов отац Данијел, познати каратиста  КК „Борац“ са освојеним великим бројем купова и првенстава у каратеу широм Европе био је најбољи спортиста године општине Србац.

Свој таленат Небојша Дринић усмјерио је на побједнички пут у политици са којег такође доноси одличне резултате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана