На Видовдан крштено петоро браће и сестара Гајићa из Романоваца код Градишке

Милан Вујић
На Видовдан крштено петоро браће и сестара Гајићa из Романоваца код Градишке

Градишка - Петоро малишана породице Гајић из Романоваца код Градишке крштено је у храму посвећеном Светом мученику Кнезу Лазару у Вилусима чиме им је испуњена велика жеља, а прославу је увеличало стотињак мјештана.

Свету тајну крштења примили су на Видовдан захваљујући људима добре воље, првенствено доктору Славку Дуњићу, посланику у Народној скупштини РС који им је кумовао заједно са Весном Кнежевић.

Срећу и понос нису крили 34-годишњи Дражен и његова пет година млађа супруга Ивана, родитељи Владане, Владана, Огњена, Саре, Милене и Милијана. Кажу да нису били у могућности да сами организују ову церемонију, због чега су успјели да крсте само најстарију кћерку Владану. Дражен каже да је ово велики тренутак за цијелу породицу.

- Захваљујем доктору Дуњићу на крштењу моје дјеце и што им је организовао велику прославу за памћење. Да њега није било не бисмо имали ни нови дом. Што је обећао то је и испунио - каже Дражен.

Додаје да је вријеме тешко, али се он и супруга трудом и радом одгајају дјецу и боре се да им ништа не недостаје.

- Дјеца су богатство, јер када дођем кући са посла и погледам их то је милина и тада заборављам на умор и све проблеме - казао је Гајић и додао да живе у скромним условима, али да је упркос тешкој материјалној ситуацији њихова кућа пуна среће и љубави.

Кума Весна Кнежевић је казала да јој је част да крсти петоро дјеце најбоље пријатељице, због чега је веома радосна.

- Ивана и ја смо заједно одрасле и поносна сам што ми је указала повјерење да наше пријатељство крунишемо кумством - истакла је Кнежевићева.

Дуњић је поред обећања да ће крстити малишане, био и иницијатор са Министарством породице омладине и спорта РС за изградњу куће Гајићима.

Ова вишечлана породица је живјела у једној просторији од девет квадрата, а захваљујући свом куму и другим хуманистима сада имају нови дом од 60 квадрата.

- У данашње вријеме кад из једног села пође петоро дјеце у школу или се крсти у току године то је сензација. Ово је један свијетао примјер гдје је из једног дома крштено петоро дјеце, због чега сам изузетно срећан - истакао је Дуњић.

Он је додао да је задовољан што су се акцији доградње и опремања куће за Гајиће одазвао велики број привредника.

- Са овом породицом дијелим радост што су завршили комплетан ентеријер куће. За њих су коначно дошли љепши дани - казао је Дуњић.

Малишани кажу да су пресрећни јер су крштени и јер имају нови дом додајући да им кум испуњава све жеље. Церемонији крштења која је завршена великом прославом присуствовало је  стотинак мјештана и других гостију.

Парох

Парох машићки Петар Јовановић каже да вишечлано крштење из једне породице представља својеврсно изненађење и радост за цијело село, општину, али и државу.

- Сада хвала господу имамо државу, али, нажалост сваки дан нас је све мање зато су овакви примјери веома ријетки. Зато је ова радост посебна за све нас, али и храм јер смо пет нових чланова увели у заједницу која се зове црква Божија - поручио је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана